Okul Tarihçe

18.09.2023 113

1938 yılında ilkokul,1985 yılında Ortaokul, 1989 yılında İlköğretim Okulu ve 2012 yılında İmrendi İlkokulu ve İmrendi Ortaokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Okulumuzun adı; Mahallemizin adı olan "İMRENDİ" den kaynaklanarak verilmiştir. İmrendi "özenmek, gıpta etmek" anlamlarında da kullanılmaktadır. İmrendi nüfus ve yerleşim bakımından Ankara'nın Kahramankazan ilçesine bağlı İmrendi mahallesindedir. Eskiden köy olan mahallenin tarihçesi Orta Asya Türklerine dayanmaktadır. Anadolu'ya Yerleşen Türklerin bir parçası olup, önceleri İstanbul Yolunun kuzey bölümüne; daha sonra da şimdiki yerine yerleşmişlerdir. Eskiden değişik isimlerle anılmış, bugünkü ismini ise yakın bir geçmişte almıştır. Mahalle halkı geçimini tarım, hayvancılık ve nakliyecilikle sağlamaktadır. Okul binamız üç kattan oluşmaktadır; birinci katta idare odaları, laboratuar, kütüphane ve ısı merkezi ikinci ve üçüncü katta ise sınıflar, öğretmenler odası ve bilişim teknoloji sınıfı bulunmaktadır.